Geef me werk wat bij me past en ik hoef nooit meer te werken.
- Confucius

Projecten > Project bar-restaurant in Kribi

Kribi is een plaats aan de kust met enig toerisme. Door een verderop gelegen oliepijpleiding  is er een toename van economische bedrijvigheid. De grootste haven van West Africa is inmiddels door de Chinezen opgeleverd en men bouwt nu aan een vliegveld en een extra snelweg.We hebben in Kribi een persoonlijk contact Edouard Nkoutha. Hij heeft bewezen  betrouwbaar te zijn. Edouard Nkoutha is verscheidene keren in Nederland geweest.

Edouard Nkouta heeft in samenwerking met Bertie Hendriks het idee opgevat een café / restaurant te bouwen en te gaan exploiteren. Het land is gekocht, de vergunningen zijn verleend en ook de rechten voor feesten en rituelen op het betreffende perceel zijn afgekocht. Edouard heeft tekeningen laten maken en een businessplan opgesteld. In 2012 wordt het restaurant Le Rustique zelf door hem gebouwd.

De bar en het restaurant zijn een juweeltje en dat vindt eigenlijk iedereen die er geweest is. Nergens in Kameroen vind je zulke schone wc’s en heerlijk eten. Je kunt er ook slapen want er zijn vijf prachtige kamers gebouwd. Het strand is vlak bij; op wandelafstand Tip voor toeristen: mis het niet (bel Edo 97544433 voor informatie)

Video 1 De droom van Edo een bar –  restaurant in Kribi

Video 2 Impressie van de bar en het restaurant februari 2014