Geef me werk wat bij me past en ik hoef nooit meer te werken.
- Confucius

Nederlands > Chez Minette

CHEZ MINETTE is een restaurant waar de inwoners van Foumbot, kameroense en senegalese maaltijden kunnen bestellen. Er werken naast Josephin vier anderen. Twee kokkinnen en twee serveersters. Vanaf de opening in augustus 2015 loopt het restaurant als een trein. Gemiddeld komen er tussen de 10 en 30 klanten per dag.

In augustus 2015 heeft KW een microcrediet verleend waarmee de eerste benodigdheden voor het restaurant konden worden gekocht. KW wordt geeeerd met een speciale plek op de menukaart: het gerecht ‘crazy duch’

Een groepje vrienden in Nederland die gezamenlijk hun 50e verjaardag vierden, gebruikten deze gelegenheid om geld op te halen voor Chez Minette. In overleg met Josephin heeft KW heeft een klein zonnepaneel, accu en bijbehorende lampjes gekocht. De elektriciteit in Foumbot valt in de regentijd regelmatig uit. Nu is Chez Minette de enige plek in Foumbot waar tijdens het wegvallen van elektriciteit licht is.

Het project Pleasant Parties en Chez Minette bevruchten elkaar. Wederzijds kunnen spullen gebruikt worden en Chez Minette geeft Pleasant Parties een plek om bekend te worden. Josephin noemt Chez Minette het kleine zusje van Pleasant Parties. Het ziet er echter naar uit dat ze haar grote zus spoedig voorbij zal gaan als het gaat om economische activiteit.