Vriendschap verdubbelt vreugde en halveert smart.
- Francis Bacon

De Bymyra Biligual School is Sukuta Gambia

2017 en 2018 Ondersteuning Schoolgaan kinderen Bymyra Bilingual School

We hebben besloten het Ondersteuning Schoolgaan Kinderen project voort te zetten in min of meer dezelfde vorm als met Cedel. Ida heeft de voorwaarden die er aan ouders en leerlingen worden gesteld als ze mee willen doen aan het kindondersteunings- project, met Bertie opgesteld. 5-7 Arme maar beloftevolle kinderen van welwillende ouders worden in staat gesteld gedurende langere tijd naar school te gaan. In dit plan ligt ook besloten dat we steun geven aan het kunstenaarsdorp TunbungVillage van de overleden kunstenaar Etu Ndow. Gedurende een aantal jaar zal dan de gehele school van Ida één dag naar Tunbung komen, gesteund door ouders van de leerlingen, waarbij ze les krijgen in het gebruik van creatieve middelen.

In december heeft Bertie een fantastische sport- en speldag geleid op het strand en met de 150 leerlingen ook een bezoek gebracht aan Tunbung Village waar de leerlingen in groepjes een kunstwerk hebben geschilderd voor hun klas. De dag was de mooiste in de historie van de school, aldus Ida.

Filmpjes

  1. Bezoek Tunbung Village
  2.  Spijkerpoepen, Twister en meer in Gambia

Verder zijn er gesprekken geweest met de ouders van de leerlingen die door KW ondersteund worden. Bij enkele ouders is uitgesproken dat, als ze niet actiever bijdragen aan de school, de financiële steun van KW op zal houden. In september wordt hierover besloten. Bij een aantal ouders gaat het gelukkig goed.

video Interview Ida Ndow
 

 

 

 

 

 

 

 

 

2019 De Bymyra Biligual School

110 dozen met computers, beamers, digi-borden, creatieve middelen, boeken, pennen, administratieve benodigdheden, printers, naaimachines, gereedschap en spullen voor de kantine van de school zijn verzameld en verscheept  naar Gambia. Omstreeks half april zal de container aankomen en zal een vrachtwagen de spullen naar de Bymyra School in Sukuta Gambia brengen. Het betreft digi-borden, computers, monitoren, beamers, kabels, bevestiging materiaal, creatieve spullen,