Donne-moi du travail qui me convient et je ne suis plus jamais obligé de travailler
- Confucius

Projet > Projet de Zara

Op zo’n 7 uur rijden van de hoofdstad Yaounde heeft Zara Nbougoure 10 hectare land geërfd van haar overleden vader. De grond ligt aan een rivier in het westelijk district van Kameroen in de buurt van de stad Foumban, bij het dorp Mantoum.

SteunZara

Zara heeft een droom. Ze wil erg graag de grond geschikt maken voor het verbouwen van witte peper en passievruchten. Het zijn gewassen die nieuw zijn in de streek, maar waar de grond heel geschikt voor is. Daarnaast wil zij een kleine kudde runderen en schapen houden en is er een guesthouse gepland waar toeristen kunnen genieten van de rust en de idyllische plek aan de rivier.

Tot slot wil ze een pilot center oprichten met als doel de plaatselijke bevolking met name jongeren en vrouwen technische hulp en training te bieden bij het verbouwen van gewassen.

Zara gaat stapsgewijs te werk. Ze heeft een projectplan geschreven waarin zij de achtereenvolgende stappen beschrijft. In januari van dit jaar is de procedure gestart om het land dat door vererving tot haar is gekomen te legaliseren. Eind 2012, als de grond gelegaliseerd is, wil ze starten met de plantage voor witte peper.

Haar motivatie voor het project en de keuze voor witte peper omschrijft  ze als volgt:

Having a farm is one of my childhood dreams. Born in a family of farmers, I have always thought to the valorization of our land.

The project consists of creating an agro-pastoral exploitation, which will offer touristic and educational attractions

In 2006 I was hired by one of the largest plantations in Cameroon named PHP. During the two years I spent there, I was being able to assess the economic attractiveness of the pepper cultivation for the farmer.

In fact there are not many farmers in Cameroon cultivating pepper. White pepper of Cameroon is particularly popular for its woody flavor. Annual production can barely meet demand in the local market; especially since the PHP is grown more for export. So the Cameroonian government must make a permanent import of Chinese pepper to supply local demand. The weather, soil and temperatures are good in Mantoum, I decided to upgrade my land in this village by bringing this new culture. It is also to prove in a social and cultural environment not favorable to women that women are able to handle initiatives that deliver revenue.

Budgetplan project Zara