Al het werkelijke leven is ontmoeting.
- Martin Buber

Nederlands > KW bestaat 7 jaar: startschot voor nieuwe projecten

Kameroenwerkt bestaat 7 jaar en neemt deze gelegenheid te baat als startschot voor nieuwe projecten. Binnenkort komt er een nieuwsbrief met het jaarverslag van 2017, die een uitgebreide samenvatting van de ontwikkeling van de afgelopen jaren is en een  eerste blik op de nieuwe plannen bevat.
Nu kondigen wij al een eerste nieuw project aan: Verbouwen en drogen van bananen.

Wij hebben de heer Ousman (zie foto) geholpen met het kopen van bananenplantjes voor het stukje grond van 1 hectare dat hij heeft gekocht. De heer Ousman gaat op biologische verantwoorde wijze bananen verbouwen. De bananen zullen vervolgens worden gedroogd en worden verkocht in winkels in Frankrijk en Kameroen die biologische gedroogde vruchten verkopen.

 

Mijnheer Ousman is 31 jaar oud, getrouwd en heeft vijf kinderen. Afgezien van zijn familie profiteert ook zijn broer en zijn ouders van het project alsmede ook de werknemers die meehelpen met het planten, verzorgen en oogsten van de bananen.