Geef me werk wat bij me past en ik hoef nooit meer te werken.
- Confucius

Nederlands > Bar-restaurant le Rustique in Kribi

2012

Kribi is een plaats aan de kust met enig toerisme. Door een verderop gelegen oliepijpleiding  is er een toename van economische bedrijvigheid. De grootste haven van West Africa is inmiddels door de Chinezen opgeleverd en men bouwt nu aan een vliegveld en een extra snelweg.We hebben in Kribi een persoonlijk contact Edouard Nkoutha. Hij heeft bewezen  betrouwbaar te zijn. Edouard Nkoutha is verscheidene keren in Nederland geweest.

In 2011 Bertie Hendriks heeft in samenwerking met  Edouard Nkouta het idee opgevat een café / restaurant te bouwen en te gaan exploiteren. Het land is gekocht, de vergunningen zijn verleend en ook de rechten voor feesten en rituelen op het betreffende perceel zijn afgekocht. Edouard heeft tekeningen laten maken en een businessplan opgesteld. In 2012 wordt het restaurant Le Rustique zelf door hem gebouwd.

Alle projectleiders van KW mogen er gebruik van maken als ze een tijd rust nodig hebben. Verschillende keren zijn de projectleiders ook samen gekomen om elkaar te helpen en stimuleren, Ondernemen in Kameroen is een hoogst frustrerend gebeuren en alle steun is nodig. Het delen van ervaringen en geven van adviezen aan elkaar is belangrijk voor de projectleiders.

 

Filmpjes

  1. Impressie van de bouw van de Le Rustique
  2. Korte impressie van Le Rustique

 

De bar en het restaurant zijn een juweeltje en dat vindt eigenlijk iedereen die er geweest is. Nergens in Kameroen vind je zulke schone wc’s en heerlijk eten. Je kunt er ook slapen want er zijn vijf prachtige kamers gebouwd. Het strand is vlak bij; op wandelafstand Tip voor toeristen: mis het niet (bel Edo of Anselme 97544433 voor informatie)