Al het werkelijke leven is ontmoeting.
- Martin Buber

Nederlands > Chez Minette vol met mensen

In augustus heeft Kameroenwerkt een nieuw project geinitieerd: het restaurant Chez Minette. Dankzij het lopende project Pleasant Parties was er slechts een kleine investering nodig om Chez Minette te kunnen starten. Stoelen, borden, pannen, bestek etc. van Pleasant Parties konden direct ingezet worden in het restaurant. De aanschaf van koelkast, gasstel, TV… konden vanuit een microcrediet bekostigd worden dat in drie jaar terug betaald zal worden.

Inmiddels is het nieuwe restaurant van Josephin in Foumbot twee maanden open. Er mag gesproken worden van een snel succes. Chez Minette is inmiddels het best lopende restaurant in Foumbot.Elke dag komen er zo’n 30 mensen eten. Er wordt Kameroense en Senegaleze maaltijden geserveerd. Als eerbetoon aan Kamereonwerkt staat ook de Crazy Dutch op het menu. Behalve Josephin zijn er nog vier andere  werkzaam in het restaurant.

Dankzij een vriendenclub die voor hun 5oe verjaardag geld hadden ingezameld om een klein zonnepaneel + accu + lampjes aan te schaffen is Chez Minette ook de enige plek in Foumbot waar er licht is als in Foumbot de elektriciteit uitvalt – wat redelijk vaak gebeurt, zeker in regentijd.