Al het werkelijke leven is ontmoeting.
- Martin Buber

Nederlands > Een update: Hoe gaat het met La Prudence in Douala?

Bij deze een update van het project van Tasha en Diane in Douala:

Het project heeft de huur een jaar vooruit betaald voor een nieuwe locatie, welke veel groter, makkelijker bereikbaar en toegankelijker is dan de vorige locatie.

Daarnaast moest het centrum worden ingericht om te kunnen functioneren als volwaardig gezondheidscentrum, mét mogelijkheid mensen op te nemen voor enkele dagen, indien nodig.

Patient receiving drip

Patient aan het infuus

Tevens is er een apotheek ingericht zodat het niet meer nodig is voor de bevolking naar een veel duurdere apotheek op langere afstand te moeten gaan, vaak te voet. De verkoop van medicijnen is ook een bron van inkomsten voor het echtpaar, waarmee ze het centrum financieel afhankelijk hopen te krijgen.

 

Veronique, Nurse aid

Verpleegster Veronique

Na een aantal maanden bleek de behoefte een klein laboratorium in te richten voor bloed, diarree en andere testen om tot juiste diagnoses te kunnen komen. In mei vorig jaar is daarvoor een in Nederland aangeschafte microscoop opgestuurd naar Douala in de container van Kameroen Werkt! Gelukkig is deze ook op de juiste plek gearriveerd.