Geef me werk wat bij me past en ik hoef nooit meer te werken.
- Confucius

Nederlands > Modernisering Bymyra Bilingual School in Gambia

2018 – 2019  

Januari – september

KW heeft i.s.m. de Jenaplanschool Wittevrouwen in Utrecht een container vol met computers, digi-borden, beamers, toetsenborden, muizen, kabels … naar de Bymyraschool opgestuurd. Tevens heeft Bertie, geholpen door vrienden en zijn netwerk, veel andere spullen opgehaald en meegestuurd zoals allerlei creatieve middelen, naaimachines, printers, kleren, sportspullen, borden, bestek, bureaus, stoelen etc . Uiteindelijk zijn 110 dozen met computers, beamers, digi-borden, creatieve middelen, boeken, pennen, administratieve benodigdheden, printers, naaimachines, gereedschap en spullen voor de kantine van de school verzameld en verscheept  naar Gambia.

25 april is  de container in Manjai Gambia aan gekomen en heeft een vrachtwagen de spullen naar de Bymyra School in Sukuta Gambia gebracht. In de zomer 2019 verstuurden we 180 tafeltjes en 180 stoeltjes, 30 kasten en meer naar de Bymyra Bilingual School!

Filmpje 1. Voorbereiding container naar Bymyra School in Gambia

Filmpje 2.  Interview januari 2019 Ida Ndow head of the Bymyra Biligual School

Filmpje 3.  Interview juli 2019 Ida Ndow Development Bymyra Bilingual School 2011 – 2019

November – december

KW heeft 80.000 euro aan leningen opgehaald. Hiermee worden 8 nieuwe lokalen, een ‘science’ lokaal, een ‘arts en craft’, een bibliotheek, een kantine en een grote multifunctionele ruimte gebouwd. We hebben nog 20.000 euro nodig. Klaar in september 2020

2020 De werkzaamheden van de bouw va de lokalen, labs etc. verlopen voorspoedig zie foto’s en filmpje 7

Filmpje 4  Journey through the construction of new classrooms

Filmpje 5 ‘Vision and practice’ part 1 an unedited interview from Ida Now head of the Bymyra Bilingual School and Bertie Hendriks part 1

Filmpje 6 ‘Vision and practice’ part 2 an unedited interview from Ida Now head of the Bymyra Bilingual School and Bertie Hendriks part 2