Al het werkelijke leven is ontmoeting.
- Martin Buber

Nederlands > De ontwikkeling van de Bymyra Bilingual School In Gambia 2011 – 2019

De Bymyra Bilingual School in Sukuta Gambia ontwikkelt zich razendsnel. In 2011 begon Ida met drie kinderen in een gehuurd appartement. Toen de eigenaar er zelf in wilde wonen, besloot ze haar land en juwelen te verkopen en een echte school te beginnen. Inmiddels zijn er 130 leerlingen, een aantal dat volgend jaren naar de  200 zal bewegen. Door gebrek aan plek zal er in de hoogte gebouwd moeten worden om alle leerlingen toe te kunnen laten.

 

De Bymyra Bilingual School is uniek in Gambia dankzij de aandacht voor echt goed onderwijs, hygiëne, een schone, prettige omgeving, moderne onderwijsmiddelen en een zeer geïnspireerd schoolhoofd en onderwijsteam. KameroenWerkt heeft de afgelopen jaren zijn steentje bij gedragen om een unieke school te helpen te midden van de moeilijke Gambiaanse onderwijssituatie. Zie hier het interview dat Bertie van KW had met Ida Ndwo in juli 2019

Filmpje: Interview Ida Ndow Development Bymyra Bilingual School 2011 – 2019