Al het werkelijke leven is ontmoeting.
- Martin Buber

Nederlands > Eerste oogst van ‘Champignons de Foumbot’

Het kweken van champignons is een heel proces. Eerst bouw je een donkere vochtige ruimte. Deze ruimte wordt grondig gesteriliseerd. Met het vermalen van maiskolven, in een speciaal daarvoor ontworpen machine, creĆ«er je de voedingsbasis voor de champignons. Via een intensief proces wordt de maispulp gemengd met de ‘champignonzaden’, natuurlijke ontsmettingsmiddelen en vervolgens 24 uur boven een grote ton water geplaatst die verhit wordt. Het residu wordt verdeeld over vele zwarte plastic zakjes die doorgeprikt worden. Deze zakjes worden in de ruimte op een stellage van planken geplaatst.

Joss heeft de afgelopen maanden keihard gewerkt. Nu begint het resultaat zich aan te dienen. Bravo. Het begin van het project stemt hoopvol.