Geef me werk wat bij me past en ik hoef nooit meer te werken.
- Confucius

Nederlands > Effie’s Design & Tailoring Shop

Na vele gesprekken met Effie, Ida Now en Modou Ceesay heeft KW besloten om Fatou Sanneh (Effie) te ondersteunen met haar project:Effie’s Design & Tailoring

In 2020 waren er voorbereidende gesprekken met Fatou (Effie) Sanneh om te zien of we met haar een project gaan doen waarbij we haar helpen een naaiatelier te openen. We hielpen  haar met de voorbereiding door het versturen van naaimachines en naaigerei dat we in Nederland via ons netwerk verkregen hebben.

2021 werd geen gemakkelijk jaar voor Effie. Haar moeder werd ongeneeslijk ziek en is in september 2021 overleden. Dankzij donaties van KW, waardoor Effie sterke pijnstillers kon kopen, heeft ze een menswaardige laatste tijd gekend.

Nadat de, door de Islam voorgeschreven, maand rouw voorbij was vond Effie de tijd, moed en energie om haar droom waar te maken. Ze heeft een mooi naaiatelier gebouwd en vormgegeven dat in november 2021 wel geopend.

2022 was een goed jaar. Effie heeft de eerst 1000 euro gespaard voor de terugbetaling van haar lening

 2023 Was een heel moeilijk jaar voor Effie.

Zij werd met haar broers totaal onverwachts met een gerechtelijk bevel door haar vader gesommeerd de compound – haar huis – te verlaten.  Een broer was zo kwaad dat hij de ‘backway’ naar Europa is gegaan. Hij was vanuit Gambia naar Tunesië gereisd en vandaar naar Italië.

Dankzij hulp van vrienden van KW bouwt Effie nu een basaal onderkomen voor zichzelf.

Video 1 Effies Design & Tailoring part 1

Video 2 Effies Design & Tailoring part 2